Legfrissebbek!

Jó tanuló, jó sportoló

20151202_resizeA Fejér Megyei Diáksport Egyesület november 25-én Székesfehérváron adta át „Fejér megye jó tanulója – jó sportolója” díjakat az egyaránt magas szinten sportoló és tanuló diákoknak.
Összesen 9 dunaújvárosi tanuló általános és középiskolás tanuló vehette át a megtisztelő elismerést, köztük a Hild József Szakközépiskola két röplabdás diákja, Hartyányi Gergő (11.a) és Móró Ákos (10.a).
Ákos és Gergő 5, illetve 6 éve röplabdáznak, diákolimpiai bajnokok, válogatott játékosok, a Dunaferr felnőtt csapatának is tagjai, s emellett nagyon jól tanulnak.
Kérdésemre, hogy hogyan tudják az élsportot a tanulással összeegyeztetni, elmondták, hogy nem egyszerű, hiszen naponta 2-3 edzésük van, hétvégén meccsekre utaznak, szünetekben edzőtáborokban vannak. Többnyire késő este tanulnak. A céljaik erősítik őket, az önmagukkal szemben támasztott elvárásaik. Gergő a Testnevelési Egyetemre, Ákos a Műszaki Egyetemre készül, tudják, hogy számítanak a tanulmányi eredmények, az érettségi, ezért hajtanak. Megszokták már, hogy kevés a szabadidejük, de azt igyekeznek jól beosztani. Számukra így teljes az élet.
Nagyon örültek az elismerésnek, ami egyúttal újabb ösztönzést ad nekik, hogy jövőre az országos díjat is elnyerhessék.
A fiúk edzője, Tomanóczy Tibor a Fejér Megye Diáksportjáért elismerést vehette át. Tomanóczy Tibor, a Dunaferr röplabdacsapatának vezetőedzője az utánpótláscsapatokban rengeteg kisgyereknek biztosít sportolási és versenyzési lehetőséget.
Gratulálunk valamennyi dunaújvárosi díjazottnak.

Torma Rebeka
12.a

A képen: (balról jobbra) Tomanóczy Tibor, Hartyányi Gergő és Móró Ákos
A fotót készítette: Szentirmai László

Scroll To Top
Kérjük támogassa adója 1%-val a „HILD” Alapítványt: 18498112-1-07Információk