Legfrissebbek!

Az álmok hídja

Kattints a képre a galériához!

Ahogy sokan, én is hallottam már a tésztahíd építésről, de sose gondoltam, hogy belecsöppenek egybe.

Három héttel ezelőtt, egy nagyon kedves tanárnőnk, Págerné Molnár Gabriella felvetette az ötletet, hogy induljunk el a Dunaújvárosi Egyetem által meghirdetett tésztahíd építő versenyen. Lelkesen vágtunk bele a feladatba, de akkor még nem tudtuk mire is vállalkoztunk igazán. Persze nem csak a saját fejünk után mentünk, hanem a világbajnokság szabályait követtük, ahogy a versenykiírásban is írták. Alapos tervezés és ötletelés után elkészültek a tervek. Na de ezután jött csak a neheze, az építés.

Tanárnőnk lelkes hozzájárulásával az alapanyagok beérkeztek az „alkotóműhelyünkbe”. Szorgalmas kis csapatunk serényen látott neki az előttünk álló feladat megvalósításának. Mértünk, vágtunk, csiszoltunk, ragasztottunk, és lassan, de nagyon lassan kezdett kialakulni a véglegeshez hasonlító forma. Először csak síkban, majd az idő előre haladtával már térben is építkeztünk. Kezdett alakot ölteni, az általunk megtervezett híd. Határidő előtt sikerült elkészülnünk, és sérülés mentessen a verseny helyszínére szállítanunk „az álmok hídját”.

A versenyt a Dunaújvárosi Egyetem A épületében rendezték 2016. november 10-én 18:00-kor 11 csapat részvételével. Minden csapat máshogy gondolkodott a saját hídjuk elkészítésével kapcsolatban. Eljött az este legnehezebb pontja, amikor a teherbírását tesztelték. „Az álmok hídja” majdnem 14 kg terhelést bírt el, és sajnos összeroppant. De hát az a verseny lényege, hogy összetörjék az elkészített alkotásokat.

Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy részt vehettünk ezen a megmérettetésen. Szeretnénk még egyszer megköszönni a támogatást és a türelmet Págerné Molnár Gabriellának és Tomasek Attilánénak.

 

Illés Fanni

 


										
					
									
Scroll To Top
Kérjük támogassa adója 1%-val a „HILD” Alapítványt: 18498112-1-07Információk