Legfrissebbek!

ABC eladónk is a dobogón

Mostani riportalanyom is egy sikeres versenyt tudhat maga mögött. Sipos Marcell 3. helyezett lett.  Iskolánk történetében igen régen volt ilyen siker a speciális tagozaton tanuló diákok körében.

-Mesélj egy kicsit pontosan arról, hogy milyen versenyen is szerepeltél és milyen szakmában?

-Én is a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen indultam. Annyi változással, hogy ezen a versenyen a speciális tagozaton tanuló gyerekek versenyeztek. Én az élelmiszer-és vegyiáru eladó szakmát képviseltem. Összesen 10 szakmában, 103 diák versenyzett.

-És nálatok, hogyan zajlott le egy ilyen verseny?

-A döntő Baján került megrendezésre április 19-20-21-én.  A forduló 4 részből állt: volt írásbeli, szóbeli és gyakorlati része a legvégén pedig egy mestermunkát kellett elkészítenünk.

-Mestermunkát? Ez mit takar pontosan?

-Anyák napjára kellett egy ajándékkosarat készítenünk. A jó az volt benne, hogy amit a kosárba raktunk utána haza is vihettük.

-Milyen találó, sőt anyukád most duplán is örülhet. A 3. helyezésed vont még maga után valami kedvezményt?

-Igen, így szerencsére nem kell vizsgáznom és pénzjutalmat is kaptam. Számomra ez egy szülinapi ajándék is volt, mert a verseny utáni 3. napon volt a szülinapom.

– Gondolom azért a 3 nap alatt nem csak versenyeznetek kellett. Volt esetleg közös program a többiekkel?

-Igen. Volt diszkó és egy musicalt is megnézhettünk. Az ennivaló nagyon finom volt, nagy választékkal készültek nekünk. Nagyon jól éreztem magam.

-Viszont az éremnek két oldala van! Ahhoz, hogy idáig eljuss sokat kellett dolgoznod?

-Nagyon nehezen kezdtem el tanulni, hiszen 42 tételt kellett tudnom. De a mindennapos tanulás és a szorgalom meghozta a gyümölcsét. A tavaszi szünetet is végig tanultam, gyakoroltam. Nagyon sokat köszönhetek Kovács Jánosné Erika néninek, felkészítő tanáromnak, sokat segített a szünetben és egész évben.

– Milyen reményekkel indultál a versenyben?

-Először még nem gondoltam, hogy elindulok az országoson, féltem tőle, de tanáraim ösztönzése, bátorítása segített, így a végén már bátran indultam. Sőt a felkészülés segített abban, hogy feloldódjak, mert eléggé nehezen teremtek kapcsolatot és féltem a versenytől is.

– Most, hogy le van a gond a szakmai vizsgáidról van-e valami terved a jövőre nézve?

-Igen. Szeretnék majd itt maradni a Hildben és leérettségizni.

-Köszönöm szépen, hogy válaszoltál és gratulálok még egyszer! Sok sikert a jövőre nézve!

 

Torma Rebeka

Hild 13/A

 

18254665_434045953629608_151063131_n

Scroll To Top
Kérjük támogassa adója 1%-val a „HILD” Alapítványt: 18498112-1-07Információk