Oldalsáv

PÉNZ7

2020. március 6.
EUROPEAN MONEY WEEK 2020

Iskolánk csatlakozott az Európa szerte közel 30 országban egyidőben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi alapismeretek fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Elsődleges célunk a mozgósítás és az érdeklődés felkeltése a pénzügyi kérdések iránt.

Tanulóink a héten számos csatornán találkozhattak a témával. Elsősorban órarendi óráikon szaktanáraik rendhagyó módon közelítették meg a különböző pénzügyi témákat. Pénzzel kapcsolatos közmondásokat ismertek meg magyarórán, egyszerű kamatot számoltak matekórán, töriórán a gazdasági válságok okait és hatásait tanulhatták meg, természetismeret óráikon a pénz pszichikai hatásairól beszélgettek, de idegen nyelvi óráikon is gazdasági téma volt a terítéken. Nem maradhatott el a pénzvizsgálat sem, osztályfőnökeik pedig az okos bankolásról tájékoztatták nebulóinkat. Egész héten oktatófilmek, pénzintézeti szóróanyagok segítették tanáraink munkáját.

A legkülönlegesebb programelem az egyik dunaújvárosi pénzintézet fiókvezetőjének előadása volt a digitális biztonságról. A hét utolsó napján összegzésként pénzügyi vetélkedő és Digitális szimat kvíz zárta az eseménysort.

Köszönjük a részt vállaló tanárok munkáját.

 

Kapcsolat

Dunaújvárosi SZC
HILD József
Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája

H-2400 Dunaújváros, Bercsényi utca 8.
hild@hild-dunaujv.sulinet.hu
+36-25/400-530