Oldalsáv

Tájékoztató

2018. augusztus 2.
Tankönyvosztás

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A leadott tankönyvigények megrendelésre kerültek a Könyvtárellátó Nonprofit Kft-n keresztül. Akinek tavalyról tartozása maradt, annak a tankönyvrendelését vissza fogják utasítani.

TANKÖNYVOSZTÁS:

A tanév első hetében, lehetőleg az első-második napon fogjuk lebonyolítani az iskolai könyvtárban.

Az ingyen tankönyvesek a jogosultság igazolását hozzák magukkal! A hatályos jogszabály alapján, a 2018/19-es tanévben az a diák jogosult ingyenes tankönyvellátásra, akinek a jogosultsága 2018. október 1-jén fennáll.

A tavalyi évekhez hasonlóan a KELLO nem küld csekket a nyár folyamán a diákok lakcímére. A fizetős tanulók tankönyvszámlái, a befizetési csekkek és az átadás/átvételi bizonylatok az iskolába érkeznek augusztusban, amelyeket tankönyvosztáskor a diákok megkapnak.

A tankönyvek árát utólagos fizetéssel kell kiegyenlíteni, melynek határideje 2018. szeptember 15.

Befizetés módjai: a postahivatalokban, valamint banki átutalással, bankkártyával online a KELLO szülői felületen keresztül.

(Banki átutalás: a KELLO 64400068-30107825-11100049 számú számlájára.)
Banki átutalás esetén a közleményben mindenkor szerepelnie kell a tanuló nevének és a 11 jegyű oktatási azonosítójának, vagy a számlán található befizetési azonosítónak.
A szuloifelulet.kello.hu weboldalon keresztül bankkártyás fizetés (MasterCard, Maestro, Visa) egy regisztrációt követően lehetséges.

Tájékoztatásul:
A Kormány 1265/2017. (V.29.) határozata értelmében, a 2017/18-as tanévtől a 9. évfolyam diákjai térítésmentesen jutnak a tankönyvekhez, melyek az iskolai könyvtár állományába kerülnek. „Ezeket a könyveket nyilvántartásba kell venni és azokat az utolsó tanítási napon a tanulók kötelesek visszaszolgáltatni az iskolai könyvtárnak. Ez alól kivételt képeznek a munkafüzetek és a munkatankönyvek.”

 

Visszáruzás joga: „Az adott tanévhez megrendelt tankönyvet a fizetős diákok esetében közvetlenül a szülő elállási jogának gyakorlásával, 2018. szept. 15-ig küldheti vissza a KELLO részére. A költségek megfizetéséről a szülőnek/gondviselőnek kell gondoskodnia.

Visszaküldési cím: „Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Üllő, Budaörs OLK 1000.” A pótrendelésből nincsen visszárura lehetőség.

Egyéni tankönyvrendelés: A KELLO Webáruházban, egy regisztráció után lehetőség van bármilyen tankönyv (és iskolai kellék, papír-írószer stb.) online vásárlására. További információ: http://webshop.kello.hu/

Jó pihenést kívánunk a nyárra!

Dunaújváros, 2018. augusztus 2.

Kapcsolat

Dunaújvárosi SZC
HILD József
Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája

H-2400 Dunaújváros, Bercsényi utca 8.
hild@hild-dunaujv.sulinet.hu
+36-25/400-530