Oldalsáv

Hagyományteremtő sportnap a Hildben

2018. október 2.
Nagyszabású sportrendezvényt tartottunk

Iskolánkban a Magyar Diáksport Szövetség felhívására szeptember 28-án 12:10-14:10-ig az egész iskolát megmozgató nagyszabású sportrendezvényt bonyolítottunk le azzal a céllal, hogy két órán keresztül együtt mozogjon az iskola, népszerűsítsük a rendszeres sportolást és nem titkolt szándékunk volt a tanév eleji közösségformálás is.

 

A sportrendezvényt Lieszkovszky József testnevelő tanár és Pintérné Szatmári Angéla a Diákönkormányzat patronáló tanára közösen szervezte és bonyolította le.

 

A suli több helyszínén pénteken délben kezdődött a rendezvény. A közös ráhangolódást és bemelegítést Szerecz Robi nagyon szórakoztató zumba tíz perce jelentette, majd az osztályok előre megtervezett forgatókönyv szerint 12 állomáson 12 különböző sportot próbálhattak ki.

  1. állomáson a DÖK sárgapólós képviselői segítettek az osztályoknak a szabályok ismertetésében, időmérésben és az eredmények rögzítésében.

Az időjárás kegyes volt velünk, napsütésben telt ez a két óra, jó volt látni, hogy a tanulók élvezik a sportolást, ki-ki megtalálta a kedvére valót. Voltak osztályok, akik egyenszínű pólóban érkeztek, még szebbé tették a látványt.

Tanáraink is szívesen zumbáztak, kosaraztak, csocsóztak és aktív részvételükkel fokozták a tanulók motivációját.

A délután jó hangulatához nélkülözhetetlen zenét az iskolarádió két DJ-je Denkovics Lilla és Hegedűs Eszter szolgáltatta.

Az iskola fekvőtámasz bajnoka Sárközi Kálmán, a leggyorsabb rövidtávfutója Vígházi Roland lett. Gratulálunk nekik!

A program során megmozgattunk közel 250 tanulót és az ő visszajelzéseik is tanúsítják, hogy sikerként könyvelhetjük el a napot, így jövőre is benevezünk a programba, hiszen fontos küldetésünk diákjaink egész életen át tartó egészséges életmódra nevelése.

A Diáksportnap az Európai Bizottság támogatásával, az Európai Sport Hét #BeActive kampányának részeként valósulhatott meg.

 

Pintérné Szatmári Angéla

DÖK patronáló tanár

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolat

Dunaújvárosi SZC
HILD József
Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája

H-2400 Dunaújváros, Bercsényi utca 8.
hild@hild-dunaujv.sulinet.hu
+36-25/400-530