Oldalsáv

Iskolánk környékét szépítettük!

2019. március 21.
Nemes kezdeményezéshez csatlakozott iskolánk

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért- akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma, melyet az Innováció és Technológiai Minisztérium idén nyolcadik alkalommal hirdetett meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei, melyhez azzal a céllal csatlakoztunk, hogy közösen tisztítsuk meg iskolánk környékét. Nem utolsósorban ezzel iskolánk közösségi szolgálat teljesítésére biztosított lehetőséget a szakgimnáziumi képzésben résztvevő diákoknak.

2019. március 19-re, tanítás utánra hirdettük meg a szemétszedést, hogy vidéki diákjainknak ne kelljen visszautazni. A 7. óra után 35 főből verbuválódott lelkes csapatunk vetette be magát az iskola környéki bokrokba. Mivel itt – szerencsére – nem sok szedni való akadt, áttettük székhelyünket a tanműhely sarkától pár lépésnyire elterülő parkolóba, ami a Kádár-völgy szélén fekszik.

A diákok nagy lendülettel kúsztak-másztak a domboldalon, rövid idő alatt összeszedték az elhajigált sörös- és üditős palackokat, szatyrokat, bevásárló kocsit(!). Bár a vadrózsabokrok kissé megtépáztak minket, a hangulatra nem lehetett panasz, vidáman, jókedvűen dolgoztunk, amint azt a fotók is bizonyítják. A senkiföldjének titulált domboldal egy darabig remélhetőleg tiszta lesz! Jövőre pedig újra nekifutunk!

 

Minden önkéntesnek köszönjük a részvételt!

Kapcsolat

Dunaújvárosi SZC
HILD József
Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája

H-2400 Dunaújváros, Bercsényi utca 8.
hild@hild-dunaujv.sulinet.hu
+36-25/400-530